Agenda geeft u een totaaloverzicht op datum van alle RHWZ activiteiten en andere evenementen die wat met (reddings)honden(werk) te maken hebben.

Trainingsdagen 2008
Begindatum:   30-04-2008
Einddatum:   04-05-2008
Plaats:   St. Odiliënberg
Contactpersoon:   Christine Reule
Telefoon:   06 - 53379107

Reddingshondenwerkgroep Zeeland organiseert ieder jaar trainingsdagen in Limburg. Oud-deelnemers roemen de kwaliteit van zowel theorie als praktijk van deze trainingsdagen. Het is een geweldige verrijking voor zowel hond als baas om een aantal dagen intensief te trainen onder begeleiding van ervaren coaches. Dit jaar kan jij er (weer) bij zijn.

Het aanbod
In de cursus wordt er gewerkt in kleine groepen met ervaren coaches.

In deze vijfdaagse wordt aandacht besteed aan puin-, vlakte-, en onze specialiteit watertraining. Ook zullen we weer een dag in de Limburgse grotten doorbrengen.
In de avonduren komt de theorie aan bod.

Voor de meeste combinaties leidt het intensief bezig zijn gedurende een aantal dagen tot grote vorderingen, zo leert de ervaring uit het verleden. Ook de band tussen baas en hond wordt aanzienlijk versterkt.

Verblijf
Je hebt een eigen kampeermiddel nodig om de nachten in door te brengen. De honden slapen bij de eigenaars in tent, camper, caravan of auto.
We kamperen met z’n allen op één groot veld. De organisatie hecht daar grote waarde aan in verband met het groepsproces. Het kampeerveld is speciaal gereserveerd voor RHWZ en is gelegen aan de rand van het bos. Dat betekent dat je alleen maar een landweg hoeft over te steken om de hond uit te laten.

Iedereen draagt een steentje bij aan het goed verlopen van de dagelijkse huishoudelijke beslommeringen. Nou ja, beslommeringen, het blijft beperkt tot lichte schoonmaaktaken en het verzorgen van ontbijt, lunch en koffie. Het diner en de daarbij behorende afwas worden verzorgd door een cateraar.

Waar en wanneer?
St. Odiliënberg in Limburg van woensdag 30 april tot en met zondag 4 mei 2008.

Benodigdheden en kosten
Om te kunnen deelnemen heeft u slechts een eigen kampeermiddel nodig voor u en uw hond om de nachten in door te brengen.
Het cursusbedrag bedraagt € 300 per persoon (donateurs krijgen 10 euro korting). Dit is inclusief ontbijt, middageten en diner. Drankjes tijdens het diner of in de avonduren worden apart in rekening gebracht.

Inschrijven of meer informatie
Bent u geïnteresseerd? Kijkt u dan op deze website bij 'actueel'.
Voor meer informatie kunt u ook bellen met Christine Reule via 06 – 53379107 of mailen naar secretariaat@rhwz.nl.

Heeft u onderwerpen te melden die u aan deze agenda of aan onze rubriek 'actueel' wilt toevoegen? Stuur dan een bericht naar webmaster@rhwz.nl.

De rhwz behoudt het recht stukken te redigeren, in te korten of te weigeren.