Agenda geeft u een totaaloverzicht op datum van alle RHWZ activiteiten en andere evenementen die wat met (reddings)honden(werk) te maken hebben.

Cursus kennismaking reddingshondenwerk
Begindatum:   26-04-2008
Einddatum:   29-04-2008
Plaats:   St. Odiliënberg (Limburg)
Contactpersoon:   Christine Reule
Telefoon:   06 - 53379107

Vind jij het leuk om met je hond te werken? Dan is er een groot aanbod waaruit je kan kiezen. Gehoorzaamheid, behendigheid, fly-ball, obedience…. Toch is geen enkele werkvorm zo bevredigend voor baas en hond als het reddingshondenwerk.

Wat is er zo leuk aan reddingshondenwerk?
Voor de hond is het een vorm van ‘thuiskomen’. Hij kan in reddingshondenwerk al die dingen kwijt waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld was: jachtpassie, speurzin, will to please en natuurlijk ook zijn energie.

Voor een baas betekent reddingshondenwerk werken met een vaak zeer gemotiveerde hond en daarnaast krijgt hij of zij interessante puzzels op te lossen waarbij kennis van de meest uiteenlopende zaken noodzakelijk is (van abseilen tot aan het bedienen van een GPS of het inschatten van instortingsgevaar van een te doorzoeken pand). De veelzijdigheid, de lol van de hond en het gevoel dat je bijdraagt aan iets nuttigs: het zoeken naar iemands dierbare waar met smart op wordt gewacht: reddingshondenwerk geeft hierdoor extra zin aan het werken met je hond.

Kennismaken
Zou je dat reddingshondenwerk wel eens uit willen proberen? Dan is hier je kans!

Reddingshondenwerkgroep Zeeland (RHWZ) organiseert een lang-weekend-kennismaking voor baas en hond. RHWZ heeft jarenlange ervaring in het reddingshondenwerk, het organiseren van cursussen, workshops en trainingen. We bieden u een uniek programma. “Deze cursus is zo goed opgezet. Die zouden jullie veel grootser moeten promoten”, aldus één van de deelnemers van vorig jaar’.” En dat doen we dit jaar dus ook, maar we hebben maar plek voor 12 honden dus reageer snel, want vol=vol!

In de cursus wordt er gewerkt in kleine groepen met ervaren instructeurs. Naast theorie en praktijk van de verschillende onderdelen van het reddingshondenwerk, werken we onder meer de volgende vragen uit: is je hond een doorzetter? Wil jouw hond voor je werken? Wat is de drijfveer van jouw hond? Hoe groot is het oplossend vermogen van je hond?

Waar en wanneer?
St. Odiliënberg in Limburg van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 april 2007.

Benodigdheden en kosten
Om te kunnen deelnemen heeft u slechts Je een hebt een eigen kampeermiddel nodig voor u en uw hond om de nachten in door te brengen.
Het cursusbedrag bedraagt € 300 per persoon. Dit is inclusief ontbijt, middageten en diner. Drankjes tijdens het diner of in de avonduren worden apart in rekening gebracht.

Inschrijven of meer informatie
Bent u geïnteresseerd? Kijk dan verder bij 'actueel'.
Voor meer informatie kunt u ook mailen of bellen.

Heeft u onderwerpen te melden die u aan deze agenda of aan onze rubriek 'actueel' wilt toevoegen? Stuur dan een bericht naar webmaster@rhwz.nl.

De rhwz behoudt het recht stukken te redigeren, in te korten of te weigeren.