Reddingshonden werkgroep Zeeland (RHWZ) leidt honden en geleiders op tot inzetbare teams met als doel het vinden van vermiste personen. De gediplomeerde combinaties kunnen slachtoffers vinden in bos -, heide - en poldergebieden, woonwijken, ramp - en aardbevingsgebieden, maar ook in de sneeuw en op het water. De neus van de hond doet zijn werk overal.

Naast hondengeleiders zijn er mensen verbonden aan de stichting die dit zoekwerk begeleiden, ondersteunen en op een veilige en professionele manier mede mogelijk maken. Denk hierbij aan coaches (trainers), duikers (voor het waterwerk), bergers en mechanische - en elektronische technici.

De teams van de RHWZ worden zeer regelmatig ingezet en vaak met succes! De stichting krijgt daarvoor geen geld van de overheid. Alle onkosten worden betaald uit giften van donateurs en sponsors. Daarnaast krijgen we schenkingen en soms een erfenis. Door artikelen te kopen uit onze RHWZ- winkel, steunt u ons direct; financieel maar ook promotioneel. Als u meer wilt weten over de mogelijkheid om ons belastingvrij te schenken of de RHWZ op te nemen in uw testament klikt u dan op geven & nalaten.

Om dit werk ook in de toekomst te kunnen blijven doen en bovenal op een professionele wijze verder uit te bouwen, kunnen wij uw financiële steun of daadwerkelijke hulp als vrijwilliger binnen onze werkgroep goed gebruiken. Wilt u ons financieel steunen, of met ons in contact komen, klik dan op de onderstaande link om naar het donateurformulier te gaan of benadert u de contactpersoon binnen de RHWZ, deze zal u graag nader informeren.

 

RHWZ is een ANBI-stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling), oftewel een 'goede doelen stichting'. Dat wil zeggen dat giften aan RHWZ fiscaal aftrekbaar zijn.