reddingshondenwerkgroep Zeeland
 
 
                                      

Reddingshonden Werkgroep Zeeland is een stichting die honden en geleiders opleidt tot inzetbare teams met als doel het opsporen van vermiste personen. Inzetbare combinaties kunnen vermisten lokaliseren in bos,- heide, en poldergebieden, woonwijken, ramp- en aardbevingsgebieden. Daarnaast kunnen zij op het water ingezet worden bij het zoeken naar drenkelingen. test2

RHWZ werkt professioneel
RHWZ bestaat sinds 1985 en is in die jaren toegegroeid naar een professionele manier van werken. Bij RHWZ werken naast hondengeleiders mensen die het zoekwerk begeleiden, ondersteunen en op een veilige en professionele manier mede mogelijk maken, zoals duikers en technici. RHWZ werkt vaak nauw samen met politie, brandweer of andere reddingshondenorganisaties.

RHWZ is een vrijwilligersorganisatie
De mensen die aan de RHWZ verbonden zijn, zijn allemaal vrijwilligers. RHWZ is een non-profit organisatie en ontvangt geen subsidie van de overheid. Alle onkosten worden betaald uit giften van donateurs en sponsors. RHWZ is een ANBI-stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling), oftewel een 'goede doelen stichting'. Dat wil zeggen dat giften aan RHWZ fiscaal aftrekbaar zijn.

Wie kan een beroep doen op RHWZ?
Overheidsinstellingen, andere organisaties en particulieren kunnen bij vermissingen kosteloos een beroep doen op RHWZ. Bel daarvoor ons alarmnummer: 06 52 05 38 80

Heeft u interesse om met uw hond als geleider bij RHWZ aan de slag te gaan? Kijk dan hier.

Wilt u RHWZ steunen, financiëel of in natura? Word dan Sponsor of Donateur! Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

 
 

Foto's:
De foto's op deze website zijn gemaakt door: RHWZ, Sander Vlieland, Ellen Keulemans, Silco Saaman, Levi Mazereeuw, Wilko van 't Veer, Dennis Engelbrecht en Ente Breed.