Reddingshonden werkgroep Zeeland (RHWZ) leidt honden en geleiders op tot inzetbare teams met als doel het vinden van vermiste personen. De gediplomeerde combinaties kunnen slachtoffers vinden in bos -, heide - en poldergebieden, woonwijken, ramp - en aardbevingsgebieden, maar ook in de sneeuw en op het water. De neus van de hond doet zijn werk overal.

Naast hondengeleiders zijn er mensen verbonden aan de stichting die dit zoekwerk begeleiden, ondersteunen en op een veilige en professionele manier mede mogelijk maken. Denk hierbij aan coaches (trainers), duikers (voor het waterwerk), bergers en mechanische- en elektronische technici.

De teams van de RHWZ worden zeer regelmatig ingezet en vaak met succes! De stichting krijgt daarvoor geen geld van de overheid. Alle onkosten worden betaald uit giften van donateurs en sponsors.

Om dit werk ook in de toekomst te kunnen blijven doen en bovenal op een professionele wijze verder uit te bouwen, kunnen wij uw financiële steun goed gebruiken. U kunt er ook voor kiezen hulp te verschaffen "in natura". Denk bijvoorbeeld aan brandstof voor de boot of materiaal en gereedschap noodzakelijk voor inzet. Een tuig om een hond in een ravijn te laten abseilen kost al gauw € 200,-.

Als u RHWZ sponsort kunt u vermeld worden op onze sponorpagina. Er zijn twee vormen van vermeldingen afhankelijk van het gedoneerde bedrag. Wilt u meer weten of met ons in contact komen, klik dan op de onderstaande link om naar het sponsorformulier te gaan of benadert u de contactpersoon die u graag over sponsoring informeert.

 
RHWZ is een ANBI-stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling), oftewel een 'goede doelen stichting'. Dat wil zeggen dat giften aan RHWZ fiscaal aftrekbaar zijn.